Küldje el kérdését
Visszahívás kérése
Az Ön országában található partnerünk hamarosan felveszi a kapcsolatot Önnel
Amennyiben kérdése van, hívjon minket!
betűméret
Címoldal -> Kérdések és válaszok

GYIK

Kérdése van?

Kategóriák
 • Gyakori kérdések
 • Kik tudják használni az AssiStep-et?
 • Finanszírozás és vásárlás
 • Kérdések a termékről
 • Technikai kérdések
Gyakori kérdések
 • Mennyi időt igényel az AssiStep szállítása?

  A 100%-ban modul jellegű kivitele miatt, mindössze két hét szükséges a megrendeléstől a beépítésig. Ennél hosszabb szállítási határidő is lehetséges, ugyanakkor sürgős esetekben a két hétnél rövidebb idő alatti szállítás is megoldható. Amennyiben az Ön országában működő forgalmazó rendelkezik a szükséges alkatrészekkel, akár néhány napon belül is szállítható az AssiStep.

 • Felszerelhető-e az AssiStep kültéren is?

  Jelenleg az AssiStep csak beltéri használatra elérhető. Kövessen minket a Facebook-on a megújuló termékhírekért.

 • Mennyibe kerül az AssiStep?

  Amennyiben Ön megadja nekünk a kalkulátorunk által igényelt alap adatokat, elküldjük Önnek emailben költség becslésünket és a további szükséges információkat.

 • Kinek ajánljuk az AssiStep-et?

  A már telepített sok száz AssiStep rendszer tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy sokféle vevői típus élvezi az AssiStep előnyeit. A legfiatalabb közöttük egy hatéves kisfiú, aki cerebrális parézissel született, a legidősebb egy 95 éves úr, akinek mozgás problémái vannak. A tipikus felhasználóink olyan személyek, aki valamely oknál fogva a lépcsőn való közlekedést nehéznek vagy veszélyesnek érzik. Vannak olyanok, akik már elestek a földön vagy a lépcsőn, és emiatt több segítséget és biztonságot szeretnének a lépcsőn való közlekedés során. Az AssiStep jó szolgálatot tud tenni azoknak, akik továbbra is mozgásképesek és aktívak akarnak maradni, miközben biztonságban is maradnak. Az AssiStep-et úgy fejlesztették ki, hogy megfeleljen azok igényeinek, akik multiplex sclerosis, celebrális parézis, Parkinson kór, COPD betegségekben szenvednek vagy éppen sztrókjuk volt, illetve azon felhasználóknak is, akik sebészeti- vagy baleseti beavatkozások utáni rehabilitációban vesznek részt.

 • Mit kell ellenőriznem ahhoz, hogy megtudjam: a lépcsőm alkalmas-e az AssiStep használatára?

  Az Assitep a legtöbb lépcső esetében felszerelhető. Javasoljuk, hogy készítsen olyan képeket, amelyek a lépcsőt teljes hosszában mutatják be, valamint az alsó és felső érkező területről is legyenek felvételek. A legtöbb esetben a legfelső lépcsőfokhoz képest egy 30-40 cm-es túlnyúlás ajánlatos. Amennyiben a helyszín szűkös vagy a fal túl közel van a lépcső végéhez, kérjük, hogy küldjön nekünk képeket, hogy kialakíthassunk véleményünket a megoldásról.

 • Az otthonomban a lépcsők keskenyek. Fel lehet-e szerelni ilyen helyen az AssiStep-et?

  Igen, amennyiben a lépcső szélessége minimum 60 cm. Az ennél keskenyebb lépcsők ugyanakkor meglehetősen ritkán fordulnak elő.

 • Van már egy kézi kapaszkodó sín felszerelve nálam. Fel lehet-e az AssiStep-et szerelni ezen sín fölé?

  Igen, az AssiStep sínrendszere felszerelhető egy már meglévő sín fölé. Mindazonáltal javasolni szoktuk, hogy a meglévő síneket cseréljük ki az AssiStep sínekre. Az AssiStep sínei rozsdamenetes acélból és alumíniumból készülnek, így nagyon alkalmasak kézi kapaszkodónak olyanoknak, azoknak, akik nem igénylik az AssiStep segédkeretét.

 • Az AssiStep alkalmas-e gyermekek általi használatra?

  Igen, sok gyermek élvezheti az AssiStep előnyeit a mindennapi élet során. Legfiatalabb felhasználónk hatéves. Olvassa el oldalunkat és tekintse meg amint életében először maga tud felmenni a lépcsőn az AssiStep segítségével.

 • Alkalmas-e az AssiStep sztrókos személyeknek?

  Igen. Például a jelenleg Norvégiában meglévő felhasználók 30 %-a egy sztrók után kezdte használni az AssiStep-et. Itt olvashatja el olyan sztrókos beteg emberek történeteit, akik már hosszabb ideje használják a rendszert. Több történet szól olyanokról, akik az AssiStep-et sztrók utáni rehabilitációs segédeszközként használták és mostanra külső segítség nélkül is boldogulnak. Amint ez a videó is bemutatja, sok sztrókos beteg a jobban működő kezével szereti használni elsődlegesen a keretet.

 • Az AssiStep alkalmas-e COPD (krónikus obstruktív légúti betegségben) szenvedőknek?

  Igen. Itt olvashatja el Oddbjørn (68 éves) történetét, aki krónikus obstruktív légúti betegségben szenved és aki már 2016-tól kezdődően használja az AssiStep-et.

 • Használhatják-e az AssiStep-et neuropátiában szenvedők?

  Igen. Itt olvashatja el Andrea Elisabeth történetét, aki elvesztette lábaiban az érzékelést.

 • Az AssiStep alkalmas-e dementia-ban szenvedőknek?

  Általában nem ajánljuk az AssiStep használatát demenciában szenvedőknek, mivel a felhasználónak meg kell tanulnia, hogyan kell felemelni a segédkeretet, amikor lefelé kíván haladni. A demenciában szenvedők jelentős része hajlamos elfelejteni, hogyan kell használni egy terméket, amennyiben azt nem a demencia bekövetkezte előtt tanulták meg.

 • A karom ereje csökkent. Tudom-e használni az AssiStep-et?

  Mint minden mozgástámogató eszköz, az AssiStep is igényel egy bizonyos markolási erőt, ahhoz, hogy előnyeit a felhasználó élvezni tudja.

 • Állítható-e a segédkeret magassága?

  Igen. A keret magassága az Ön igényei szerint felfelé- és lefelé irányban is állítható. A magasság állítást szakemberünk végzi.

 • Milyen könnyen mozdítható a keret?

  Sok visszajelzést kapunk felhasználóinktól, hogy a keret sokkal könnyebben mozdítható a lépcsőn való feljutás során, mint azt várták. A keret alumíniumból készül és csak 1,3 kg a súlya, vagyis nem sokkal nehezebb, mint egy járókeret. Amikor lefelé megy a felhasználó, a keret 2-3 cm-t megemelkedik, hogy könnyen tolható legyen. Sztrók utáni felhasználóink gyakran használják a keretet egy kézzel.

 • Elérhető-e az AssisStep többféle színben?

  Igen. A rendes kivitele az AssiStep-nek szürke színek és az anodizált alumíniumnak a kombinációja. Keressen meg minket, ha személyes elképzelései vannak AssiStep rendszerének színeit illetően. Természetesen ez befolyásolni fogja az elérhető szállítási határidőt.

 • Hogyan szerelik fel az AssiStep-et?

  Helyi jól képzett és minősített partnereink végzik a biztonságos felszerelést. Maga a felszerelés jellemzően 3-4 órát vesz igénybe általában. A videók között egy gyorsított bemutatást végzünk arról, hogy milyen gyorsan is szerelhető fel az AssiStep.

 • Csökkenti-e az AssiStep a lépcső szabad szélességét?

  Csak abban az esetben, ha a keretet a lépcső méretén belül kll elhelyezni. Ha keret kitolható olyankor, amikor nincs használatban a lépcső felső és alsó részén, az AssiStep sínek nem vesznek el 10 cm-nél többet a faltól számítva.

 • Mi a maximum felhasználói súly?

  Az AssiStep-et a német TÜV minősítő intézet tesztelte és minősítette alkalmassá maximum 120 kg / 264 font súlyú felhasználók részére.

 • Hogyan lehetünk AssiStep forgalmazók?

  Nagyon sok megkeresését kapunk vállalatoktól azzal, hogy szívesen forgalmaznák az AssiStep-et országukban. Kérjük, hogy küldjön egy emailt a post@assistep.no címre részletes információkkal vállalatukról; hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.

 • Hol érhető el az AssiStep?

  Jelenleg az AssiStep közvetlenül elérhető Norvégiában, Svédországban, Dániában, Hollandiában, Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában és Svájcban. A lista folyamatosan bővül további országokkal. Ha itt fel nem sorolt országban kíván vásárolni, kérjük írjon levelet a post@assistep.no email címre.

 • Hogyan határozzák meg, hogy az én lépcsőm alkalmas-e az AssiStep használatára?

  A legtöbb esetben az AssiStep felszerelhető. Ez arra az esetre is vonatkozik, amikor nincs folyamatos fal a lépcső teljes hosszában. Az AssiStep sínrendszer sok esetben már létező sínrendszerre is közvetlenül felszerelhető.

 • Használhatja-e ugyanabban a házban két személy az AssiStep-et?

  Amennyiben van elegendő hely a lépcső alsó- és felső részén, lehetséges több keretet is elhelyezni ugyanazon sínrendszeren. Ha bizonytalan abban, hogy a hely elegendő-e, küldjön nekünk néhány képet.

 • Szabadalmaztatott-e az AssiStep?

  Igen, természetesen az. :-)

 • Vihetek-e magammal dolgokat, amint az AssiStep-pel fel- vagy lemegyek a lépcsőn?

  Igen, ez lehetséges. Egy erre a célra tervezett kiegészítő csomagrögzítő elemek elérhetők az AssiStep-hez. Képeket itt talál ezekről.

 • Az AssiStep ajánlott kognitív károsodott emberek számára?

  Normál esetben nem javasoljuk az AssiStep-et demenciában vagy más előrehaladott kognitív károsodásban szenvedőknek. Ahhoz, hogy az AssiStep jó megoldás legyen a felhasználó számára, képesnek kell lennie arra, hogy megtanulja és megértse az AssiStep használatát.

  Ha kétségei vannak, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a környékbeli helyi képviselővel egy nem kötelező tárgyalás megszervezése érdekében.

Beleegyezés
Köszönjük a kérdését, mihamarabb válaszolunk Üdvözlettel, az AssiStep-csapat
Szeretne árajánlatot kapni?