Küldje el kérdését
Visszahívás kérése
Az Ön országában található partnerünk hamarosan felveszi a kapcsolatot Önnel
Amennyiben kérdése van, hívjon minket!
betűméret
Címoldal -> Felhasználói történetek -> Andrea Elisabeth És Az ő Lépcsőjáró AssiStep-Je

Felhasználói történetek

Andrea Elisabeth és az ő lépcsőjáró AssiStep-je

Idős házaspár a lépcsőjáró AssiStep-el
Becsült olvasási idő 4 Min. Közzétéve 26.06.2018
Az AssiStep lépcsőjáró segítségével Andrea és férje továbbra is az 1984-ben általuk épített házban élhetnek. Amikor Andrea Elisabeth neuropátiát szenvedett, a lépcsőn való közlekedés nagyon nagy kihívást jelentett számára. A lépcsőlift beszerzése azonban túl drasztikus lett volna. A saját lábát akarta használni.
Nézd meg, hogy Andrea Elisabeth elmondja saját történetét
Továbbra is az általuk épített házban akar élni.

Andrea Elisabeth és Tore Andreas a férje együtt élnek egy házban, amelyet 1984-ben építettek. Itt töltötték életük nagyobb részét. 15 évvel ezelőtt azon gondolkodtak, hogy inkább egy lakásba költöznek, azonban végül úgy döntöttek, hogy a házban folytatják tovább közös életüket.

„Ha felértél a lépcsőn, minden olyan praktikus, mert minden, amit használunk, ugyanazon a szinten van, és nagyon szeretünk itt élni.”

Neuropátiát szenvedett

Egy nap Andrea Elisabeth arra lett figyelmes, hogy elkezdte elveszíteni az érzékelését. Amikor valaki megérintette a lábát, nem vette észre. Ezt a neuropátia okozza.

  • ”Rá kellett döbbenjek, hogy a lépcsőn való közlekedés, nagyon nehéz lett"
  • “Nagyon nehéz volt.” Úgy tűnt, hogy rettegsz a lépcsőn közlekedni.

A korlátra támaszkodva húzta volna fel magát.

Amikor a helyi mozgásterapeuta eljött a házába, hogy megvizsgálja milyen lehetőségek vannak otthona átalakítására, Andrea Elisabeth megkérdezte, hogyan tudna továbbra is a lépcsőn közlekedni.

Sokan úgy döntenek, hogy egy lépcsőliftet szereznek be, amikor a szintek közötti közlekedés túl nehéz lesz, de ezt ő nem akarta.

"Az már túl drasztikus változás lenne." Amennyire csak lehet, szeretném továbbra is a lábaimat használni.

Idős házaspár a lépcsőjáró AssiStep-el
Aktívnak maradni

Számára fontos az, hogy aktív maradjon. Ennek érdekében létfontosságú, hogy megőrizze a járás képességét.

Andrea Elisabeth csatlakozott egy olyan terápiás csoporthoz, amely hetente több összejövetelt tart egy fizioterapeutával, hogy a tagok fittek és aktívak maradjanak. A csoport tagjai annyira élvezik egymás társaságát, hogy havonta egyszer kizárólag a szórakozás miatt is találkoznak

Az AssiStep lépcsőjáró megszerzése

Eszébe jutott, hogy olvasott az AssiStep lépcsőjáróról egy magazinban, és azon tűnődött, vajon ez lehet-e alternatívája a lépcsőliftnek. A Mozgásterapeutája elintézte, hogy kipróbálhassa, és segített neki annak beszerzésében. Röviddel ezután már az otthonában volt az AssiStep lépcsőjárója, amit azóta már évek óta használ.

  • - Most már olyan könnyű! Ha továbbra is a korláton támaszkodtál volna, biztos vagyok benne, hogy éreznéd a hátad egyenlőtlen terhelésének hatását - mondja Tore Andreas.
  • - Igen, a csípőmön, vállamon, és még nem tudom hol - felelte Andrea Elisabeth. Biztos vagyok benne, hogy segített, hogy mérnökként tekintettél rá, megfelelőnek találtad, és még te is rendszeresen használod.
  • - Igen, minőségi alkatrészekből áll, sőt még korlátként is működik azok számára, akik egyébként a lépcsőt probléma nélkül használják.

„Úgy gondolom, ez egy olyan megoldás, amelly még sok-sok évig segítséget nyújt nekünk” - mondja Andrea Elisabeth.

„Úgy gondolom, ez egy olyan megoldás, amelly még sok-sok évig segítséget nyújt nekünk”
Andrea Elisabeth
Az AssiStep megfizethető és biztonságos alternatívája a lépcsőlifteknek
Új emlékek születnek

A pár 52 éve él házasságban, és a múlt sok jó emléket tartalmaz számukra. Azonban fontos az új emlékek születése. Tehát, amikor Tore Andreas tájékozódási terep gyaloglásra megy, megtalálják annak módját, hogy Elisabeth Andrea is csatlakozzon hozzá. Annak ellenére, hogy neuropátiája miatt ez nagy kihívást jelent neki.

Az erdei úton a négykerekű segédeszközével közlekedik, majd egyes helyeken találkoznak. Az egyik megáll és megvárja a másikat, mielőtt folytatnák. Így együtt tudják felfedezni a természetet.

Nem hagyta, hogy a neuropátia visszatartsa. Néhány segédeszköz és a mindennapi élet egyszerűbbé tétele segítségével minden jobbá vált

  • „Amikor a járókeretemre támaszkodom egy pillanat alatt a ház egyik végétől a másikba megyek.”
Lásd Andrea történetét arról, hogy az AssiStep miként segített neki a Nevropati kihívásokkal szemben
Mi az a neuropátia

A perifériás neuropátia nem egyetlen betegség, hanem a perifériás idegek károsodása vagy irritációja (és nem az agy vagy a gerincvelő, mint a szklerózis multiplex esetében).

A tünetek attól függnek, hogy mely idegeket érinti. Lehet érzékelés kiesés, égő fájdalom, éles, hirtelen fájdalom, bénulás, izom atrófia, érintés miatti túlérzékenység vagy a érzésékelés teljes hiánya, amennyiben az idegszálak teljesen elpusztulnak.

A kezelés a mögöttes okok feltárására és kezelésére összpontosít. Ha a mögöttes okot kezelni lehet, az érintett idegek általában helyreállnak, de ez általában egy hosszú folyamat. A fizióterápia gyakran része a kezelésnek, hogy meg lehessen őrizni az izomerőt, így csökkenteni a fájdalmat és az egyéb tüneteket.

Miért jó választás az AssiStep?

Az otthonába tervezték

Az AssiStep lépcsőjárót Norvégia vezető műszaki egyetemének mérnökei és ipari tervezői tervezték és fejlesztették.

Az AssiStep úgy lett kialakítva, hogy természetesen illeszkedjen a környezetébe ezáltal diszkrét megoldást kínálva.

Aktívan és biztonságban tart

Az AssiStep lépcsőjárót a Világszerte ismert németországi TÜV-nél tesztelték és tanúsították. 120 kg / 264 kg súlyú felhasználók számára engedélyezett, és megfelel az EN ISO 12182: 2012 és az EN ISO 14971: 2012 szabványnak megfelelő műszaki biztonsági előírásoknak.

A legtöbb típusú lépcsőhöz felszerelhető

Az AssiStep úgy lett kialakítva, hogy könnyedén alkalmazkodjon a lépcsőjéhez. Egyenes és ívelt lépcsőkbe, valamint síkan végződő lépcsők esetében is felszerelhető.

Nagyon kevés helyet foglal el

Amikor a fogantyút behajtott állapotban van csak a gyönyörű rozsdamentes acél korlátot látjuk.

Töltse le a kiadványunkat